Kerstbeertje

Dit knipbeertje kun je aankleden met een ijsmuts tegen de kou; speciaal voor kerst krijgt hij een feeststrik om.

Werkwijze:
Neem het model van de halve beer over of maak een kopietje. Vouw een velletje wit papier van 10 x 7 cm dubbel tot 10 x 3,5 cm. Leg de halve beer met de stippellijn tegen de vouw en maak vast met nietjes in de omtrek zoals op de tekening. Knip vanuit de vouw: hartje, mond, neus enz. Steek een gaatje voor oog, strikdelen, pootrand en voet. Knip tot slot de buitenkant uit.

Heel mooi wordt het beertje als je hem haartjes geeft. Maak daarvoor langs wang, voorpoot en achterpoot allemaal kleine knipjes, recht en schuin.

NB Vind je dit beertje te klein? In Word of Paint kun je hem tot BEER laten groeien. Maak verschillende maten en je knipt een hele berenfamilie. Behalve verschillende strikken en mutsen kun je ook knopen knippen, oogjes dicht doen en wimpertjes knippen, een dikke sjaal omslaan, voorpoot uitsteken en twee beren aan elkaar knippen, een grote cirkel tekenen en beren met honingpotten op de rand zetten enz. enz. Heel lief: twee beren knippen uit zilver of goud papier en dan ruggelings tegen elkaar geplakt met een haakje door z’n muts in de kerstboom hangen. Een ‘berengoeie’ kerst gewenst!