Verstoppertje spelen

Een leuk spel, verstoppen! Verstop nu niet jezelf maar je naam. Gebruik daarvoor een potplant met ranken en blaadjes en een bloem. Is jouw naambladwijzer klaar, maak er dan één voor al je dierbaren, vrienden en vriendinnen. Ze moeten echt even zoeken voor ze in het knipwerk hun eigen naam ontdekken. Succes verzekerd!

VOORBEREIDING
Begin niet te klein, dat kan later altijd nog. Vouw een strook knippapier van 18×6 cm dubbel tot 18×3 cm.
Teken een rand van 1 cm breedte aan boven- en onderkant en van 0,5 cm aan de open zijkant (x). Tussen randen en vouw verschijnt een (halve) bloempot met je naam op de vouw. Maak ‘kwast’letters, d.w.z. alsof je ze met een brede kwast schildert. Gebruik hulplijntjes om de letters dezelfde maat te geven. Zorg ervoor dat ranken en bladeren de letters raken. Dit zijn de verbindingspunten, die je bij het uitknippen heel moet laten. Fantaseer in bloem bovenaan. Doe nietjes in de buitenranden en op weg te knippen plekken.

 

HET KNIPPEN
Knip de ‘rondjes’ uit de a en de e. Knip bij de vouw de kleine stukjes tussen de letters weg, maar niet de onderkant. Knip langs de bovenkant van de letters, laat daarbij de verbindingen met de blaadjes heel! Knip tussen de ranken en tot slot de hele buitenkant.

HET OPPLAKKEN
Snijd kaartkarton van 18×6 cm in een afstekende kleur. Doe enkele kleine tipjes behangplaksel achter de bloempot. Leg je knipwerk op de kartonstrook en druk de bloempot vast met keukenpapier. Wacht even tot de lijm droog is.
Til vervolgens het knipwerk naar je toe, tip wat lijm tot ongeveer de helft van je naam. Plak vast. Til de rest op en plak vast.


AFWERKEN
Het mooist is het om je ‘naamwijzer’ na droging te sealen of af te dekken met doorzichtig plakplastic. Liever puur papier? Kietel dan met een satéprikker overal een miniem tipje lijm onder en druk vast en droog elk plekje direct.

LETTERPOST
Verstuur eens een kaart met letters.
Vouw 10×6 cm papier tot 10×3 cm. Teken aan de vouw een ½ hart of
½ bloempot en dan een woord naar keuze, bv. HOI, KUS, DOEI, DAG, KOM, LIEF. Bovenaan zet je een ½ bloem, een vlag, een koffiebeker. (Dat worden dus na uitknippen: 2 vlaggen en 2 koffiebekers!).

Letterknipsels plak je op een kaart van 15×10,5(21) cm en verstuur je liefst in een zelfgemaakte envelop.